ДИЈАМАНТСКO
ЛИДЕРСТВО

 
 

 


Почетна Услуги Кига    
za_kogo_e


Намаленоста на профитот, продуктивноста и воопшто
минимизирањето на сите перформанси во една организација се
должат на два клучни елементи:

1) слабата и не-кохезивна организациска култура

2) Немањето доволно време, вештини и систем кај лидерите
на организацијата, да го ослободат креативниот потенцијал
и иновативноста на вработените


Последиците од овие две слабости се движат, од зголемена фрустрација кај менаџерите/сопствениците на бизнисот и кај вработените, па се до мизерни финансиски резултати и банкрот.

Сопствениците на бизнисот или менаџерите се презафатени со гаснење
на пожари, трчајки и контролирајки ги вработените, робувајки и на
работата, немајки доволно време за себе, своите фамилии и пријатели.
Тие се често под огромен стрес кој им го загрозува дури и здравјето.

Од друга страна се вработените, кои не превземаат одговорности, се
плашат од ризик и многу често чекаат некој погоре да одлучи за нив
и да ги контролира. Тие се пасивни и не се вклулчени во бизнисот.

Неусогласената култура и штетните однесувања кои произлегуваат
од истата, буквално ја рушат и најдобрата стратегија која може да ја
има една организација.

Се додека не го решите овој проблем и создадете култура која е
кохезивна, иновативна и ги поддржува вашите активности, го осудувате бизнисот на хронично страдање и губење на огромна продуктивна
енергија и МНОГУ, МНОГУ, МНОГУ милиони од вашиот профит.  


П = С х К

Профитот (и перформансите) се еднакви на
С
тратегијата (активностите) помножена со Културата

Профитот е слаб ако културата е слаба, без разлика на стратегијата.

Профитот е одличен ако културата е одлична.
 Замислете го сега спротивното.
Замислете ја вашата организација - вашиот бизнис како еден
елегантен, брз глисер кој безнапорно плови во саканиот правец

Вработените во тимовите се извонредно усогласени.
Максимално се вклучени, мотивирани, посветени и ја
превземаат одговорноста за својата работа.
Сопственикот или менаџерите ги намалуваат огромните непотребни обврски
да контролираат се и секого и се фокусираат на нивните стратешки цели.

Ваквата атмосвера, допринесува да се ослободува креативноста,
иновативноста, продуктивноста и ефикасноста кај целиот тим - СЕКОЈДНЕВНО,
при што се максимизираат перформансите на бизнисот, а заработувачката
се зголемува 2, 3 или повеќе пати.

Дополнително, вработените, сопствениците и менаџерите имаат зголемено
слободно време кое со задоволство го поминуваат правејки го она што
го уживаат со фамилијата и пријателите.


Токму ова, е примарната цел на книгата ДИЈАМАНТСКО ЛИДЕРСТВО,
да ви помогне во создавањето на исклучителна, продуктивна и профитабилна организација, која
се одликува со усогласена култура и вработени кои се
константно креативни и иновативни
.

- БИДЕЈКИ ВИЕ И ВАШИОТ БИЗНИС ТОА
ГО МОЖЕТЕ И ГО ЗАСЛУЖУВАТЕ
Виктор Куновски е првенец на бизнис коучингот во Македонија и пошироко.
Во 2005 прв во Македонија пишува на оваа тема во бизнис магазинот КАПИТАЛ. Исто така, тој е прв кој коучира менаџери и предприемачи уште во
2005/06 во рамки на проектот за развој на човечки ресурси (HRDF1).
Неговата студија за случај од овој проeкт е првата публикувана студија во Македонија и на балканот.
Истата е објавена во коучинг книгата на Карол Вилсон -“Најдобрите пракси
по перформансен коучинг – прирачник за лидери, коучеви и специјалисти
по Човечки Ресурси и Организациски Развој - (“Best Practice in Performance Coaching -
A Handbook for Leaders, Coaches, HR Professionals and Organizations”).


Виктор е прв бизнис коуч кој работи на голема коучинг програма за
Македонски Телеком уште во 2009.
Тој е ко-автор на “Сетската книга на Вредности” – (“World book of Values”)
Kнига Дијамантско Лидерство излезе од печат во Македонија
летото 2016. Англиската верзија на истата книга, летото 2016 се рангираше меѓу 10те најпродавани книги на Амазон по организациска психологија.

 


MKD kover

 


Што ќе прочитате и научите во неа?


Како преку менаџирање на организациската култура
најдиректно да го зголемите профитот, продуктивноста и мотивираноста во организацијата

Како, користејки ги искуствата и алатките на над 7000
светски компании и глобални лидери, да станете лидер кој/а прави вистинска разлика, создавајки кохезија во организацијата и континурано ги ослободува креативноста, иновацијата, продуктивноста и профитот 


Најновите лидерски модели, вештини и пракси, кои ќе ви овозможат да менаџирате со зголемено пристуство, фокус и леснотија, при што ќе
остварувате повеќе а во исто време ќе се чуствувате поопуштени и
ќе имате повеќе време и за себе и за стратешките елементи во вашата организација


Како да не си го губите здравјето, енергијата и профитот поради
лоша култура во организацијата.

Нарачајте ја БЕСПЛАТНАТА
е-книга

Вашето име и презиме:*


е-книгата ќе ви биде пратена на вашата
е-мејл адреса.


ЗА ЉУБИТЕЛИТЕ
НА
ПЕЧАТЕНИТЕ КНИГИ


naracaj

останати се уште мал број копии,
- нарачајте ја вашата копија додека
сеуште ја има.naracaj

ОПЦИЈА 1:

Напишете директен мејл со барање за печатената копија
на viktor@skyisthelimit.org:

- со вашата поштенска адреса и
- телефонски број (потребни за куририте на КАРГО ЕКСПРЕС)

и книгата ќе ви стигне лично на домашната адреса со КАРГО ЕКСПРЕС.


ОПЦИЈА 2:

Уплатете 500 денари во вашата банка, пошта или во било која друга
банка (видете ги уплатниците подолу)

Сликајте ја платената уплатница и заедно со
вашата адреса на живеење пратете ја на:

viktor@skyisthelimit.org

Книгата ќе ви стигне на домашната адреса, лично на ваше
име со препорачана пошта или со КАРГО ЕКСПРЕС.ШТО ВИКААТ ЧИТАТЕЛИТЕ ЗА КНИГАТА:

Сум прочитал многу македонски автори што оставиле пишана трага (оствариле дело) во кое без оглед на тематиката провејува чувството дека ќе не биде како нација.
Во Дијамантско Лидерство видов еден современ оптимистички приод со опфат на сите клучни полуги кои ќе овозможат сето тоа и да се оствари со голема верба во идните генерации интелектуално модифицирани Македонци..
.Игор Стојмиров


Книгата е дефинитивно одлична. Има голем придонес за сите сегашни и идни лидери
кои сакаат да ја подобрат својата група, вработени и слично, но не би ја препорачал за некој што сака само тој/таа да се подобри. Книгава е 100% наменета за тимска работа со
колеги, соработници
...Александар Денчовски

ДОКОЛКУ УПЛАЌАТЕ ПРЕКУ СМЕТКА

crvenaДОКОЛКУ УПЛАЌАТЕ ВО ГОТОВО

plava

 

bonus


Нарачајте 5 ПЕЧАТЕНИ КОПИИ од книгата за вашите
вработени или пријатели и добијте една копија гратис

ИЛИ

Нарачајте 10 ПЕЧАТЕНИ КОПИИ за вашите колеги и вработени и
добијте 3 бонус бизнис коучинг сесии вредни 18 000 МКД.

ИЛИ

Нарачајте 50 ПЕЧАТЕНИ КОПИИ и добијте:
3 бонус БИЗНИС КОУЧИНГ сесии вредни 18 000 МКД +
3 КРЕАТИВЕН БИЗНИС СОСТАНОК сесии вредни 36 000 МКД.


 


Регистрирај се и добиј бесплатна едукација: име* E-mail*

следете на

in t fb

©КОУЧ ЕРА 2017